074 - 799 92 00

Arbeidsrecht advocaat in Hengelo nodig?

Arbeidsongeschikt, wat nu?

Wanneer u arbeidsongeschikt raakt is dit erg vervelend. Daarnaast zal dit ook grote gevolgen hebben op uw leven. Niet alleen lichamelijk maar ook emotioneel én financieel. U bent arbeidsongeschikt wanneer u door ziekte of een handicap werkzaamheden helemaal of gedeeltelijk niet meer kunt uitvoeren.

Bent u in een dergelijke situatie terecht gekomen dan wilt u waarschijnlijk weten wat uw rechten en plichten zijn omtrent arbeidsongeschiktheid. RP Advocatuur in de regio Hengelo staat in dat geval graag voor u klaar om u te vertellen hoe u het beste kunt handelen. Daarnaast zullen wij met u de juridische mogelijkheden bekijken om ervoor te zorgen dat u kunt blijven werken.

Mate van arbeidsongeschiktheid bepalen

Bent u arbeidsongeschikt? Dan zal het UWV de mate van arbeidsongeschiktheid gaan bepalen. Bent u namelijk voor meer dan 35% arbeidsongeschikt? Dan komt u in aanmerking voor een WIA-uitkering. De mate van arbeidsongeschiktheid wordt bepaald door middel van een gesprek met een verzekeringsarts en een onderzoek, uitgevoerd door een arbeidsdeskundige. Ook wordt het verschil berekend tussen wat u vroeger verdiende en wat u met ander werk nog kunt verdienen. Is dit verschil minder dan 35% dan krijgt u geen WIA-uitkering. Bent u het hier niet mee eens? Dan heeft u de mogelijkheid om hiertegen bezwaar te maken.

Wilt u meer informatie of hulp bij zaken omtrent arbeidsongeschiktheid in de regio Hengelo? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 074 - 799 92 00.

Uw arbeidsrecht advocaten in Enschede

Uw arbeidsrecht advocaten in Enschede

Over RP Advocatuur

"De advocaten van RP Advocatuur in Enschede helpen u bij het oplossen van uw juridische probleem. Indien u er op tijd bij bent, kunnen juridische conflicten vaak zelfs voorkomen worden.

Vanwege jarenlange ervaring, weten onze advocaten hoe het er in de praktijk aan toe gaat. RP Advocatuur staat niet voor niets voor 'recht uit de praktijk'. Flexibel, doelgericht, zakelijk en betaalbaar; dat is waar het bij ons om draait."

Waarom schakelt u RP Advocatuur in?

  • Jarenlange ervaring binnen het arbeidsrecht
  • Flexibel, doelgericht, zakelijk en betaalbaar
  • Gemakkelijk op afspraak bij u thuis
  • Lid van de Vereniging van Arbeidsrecht Advocaten Oost-Nederland (VAARA)

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u aangeven wat u is overkomen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Specialisaties

• Arbeidsrecht
• Contractenrecht
• Incassorecht
• Ontslagrecht
• Verbintenissenrecht
• Aansprakelijkheidsrecht
• Verzekeringsrecht

Werkgebied

Hengelo, Borne, Delden, Boekelo, Enschede, Lonneker en Losser.

Hoofdvestiging