074 - 799 92 00

Arbeidsrecht advocaat in Hengelo nodig?

Recht op ontslagvergoeding?

Heeft u ontslag gekregen? Dan kan het zijn dat u recht heeft op een ontslagvergoeding. Dit wordt ook wel een ‘gouden handdruk’ genoemd. Deze vergoeding is eigenlijk een soort schadevergoeding ter compensatie voor geleden ‘schade’ als het gaat om werk.

Of u recht heeft op ontslagvergoeding hangt af van de omstandigheden waarin het dienstverband wordt beëindigd. Zo kunt u namelijk een vergoeding krijgen omdat u bijvoorbeeld een lagere functie krijgt of verplicht minder uren moet werken. Ook als u met wederzijdse overeenstemming uit elkaar gaat is er meestal sprake van een ontslagvergoeding. Er zijn ook gevallen waarbij er geen sprake zal zijn van een ontslagvergoeding. Bijvoorbeeld bij faillissement, ontslag tijdens de proeftijd, ontslag op staande voet en bij het niet verlengen van een tijdelijk contract. Twijfelt u of u recht heeft op een (hogere) ontslagvergoeding? Neem dan contact op met één van onze advocaten.

Ontslagvergoeding berekenen

Is u een vergoeding toegekend? Dan wilt u waarschijnlijk weten waar u recht op heeft. Laat in dat geval uw ontslagvergoeding berekenen door een ervaren arbeidsrecht advocaat uit de regio Hengelo. Bij de berekening wordt rekening gehouden met diverse factoren. Zo wordt er gekeken naar het aantal dienstjaren, de toekomstige dienstjaren, misgelopen inkomsten in de vorm van salaris en pensioen en nog veel meer. Wilt u meer weten over ontslagvergoeding of wilt u uw ontslagvergoeding laten berekenen in de regio Hengelo? Neem dan direct contact met ons op door te bellen naar 074 - 799 92 00.

Let op! Per 1 juli 2015 gelden er nieuwe regels binnen het ontslagrecht door de nieuwe Wet Werk en Zekerheid. De ontslagprocedure verandert en de ontslagvergoeding maakt plaats voor een transitievergoeding. Er geldt voor kleine bedrijven en oudere werknemers nog wel een overgangstermijn. Lees hier meer.

Uw arbeidsrecht advocaten in Enschede

Uw arbeidsrecht advocaten in Enschede

Over RP Advocatuur

"De advocaten van RP Advocatuur in Enschede helpen u bij het oplossen van uw juridische probleem. Indien u er op tijd bij bent, kunnen juridische conflicten vaak zelfs voorkomen worden.

Vanwege jarenlange ervaring, weten onze advocaten hoe het er in de praktijk aan toe gaat. RP Advocatuur staat niet voor niets voor 'recht uit de praktijk'. Flexibel, doelgericht, zakelijk en betaalbaar; dat is waar het bij ons om draait."

Waarom schakelt u RP Advocatuur in?

  • Jarenlange ervaring binnen het arbeidsrecht
  • Flexibel, doelgericht, zakelijk en betaalbaar
  • Gemakkelijk op afspraak bij u thuis
  • Lid van de Vereniging van Arbeidsrecht Advocaten Oost-Nederland (VAARA)

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u aangeven wat u is overkomen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Specialisaties

• Arbeidsrecht
• Contractenrecht
• Incassorecht
• Ontslagrecht
• Verbintenissenrecht
• Aansprakelijkheidsrecht
• Verzekeringsrecht

Werkgebied

Hengelo, Borne, Delden, Boekelo, Enschede, Lonneker en Losser.

Hoofdvestiging